Publicat per

Activitat 3: Audiències i algoritmes dels social media

Una vegada llegides les aportacions dels meus companys i companyes, farè un nou anàlisi sobre l’evolució dels usuaris registrats a les xarxes socials d’Espanya.

(sento la qualitat d’imatge, no he trobat la forma d’augmentar la resolució)

Les estadístiques sobre els usuaris registrats a les xarxes socials a Espanya diuen el següent:

ESTADISTIQUES COMPROBADES

 • 2017 –> 28. 98 milions de persones registrades
 • 2018 –> 31.23 milions de persones registrades
 • 2019 –> 33.18 milions de persones registrades
 • 2020 –> 34.79 milions de persones registrades
 • 2021 –> 36.08 milions de persones registrades

Aquestes són les estadístiques sobre els estudis que s’han realitzat des de l’any 2017 fins a l’any de la publicació de l’estudi, l’any 2021. Per sort, l’informe inclou una predicció sobre l’evolució dels usuaris espanyols registrats a les xarxes socials, una predicció que va des de l’any 2022 fins a l’any 2025.

PREDICCIÓ DE FUTUR

 • 2022 –> 37.08 milions de persones registrades
 • 2023 –> 37.83 milions de persones registrades
 • 2024 –> 38.39 milions de persones registrades
 • 2025 –> 38.9 milions de persones registrades

Veient aquestes estadístiques, he pensat en realitzar un gràfic que reflexi l’evolució dels usuaris registrats, per poder veure informació rellevant. Aquest és el gràfic:

 • 2017 – 2018 –> 2.25 milions d’usuaris registrats
 • 2018 – 2019 –> 1.25 milions d’usuaris registrats
 • 2019 – 2020 –> 1.61 milions d’usuaris registrats
 • 2020 – 2021 –> 1.29 milions d’usuaris registrats

En quant a la predicció, és aqui on trobem la informació més rellevant:

 • 2021 – 2022 –> 1 milió de persones registrades
 • 2022 – 2023 –> 750 mil persones registrades
 • 2023 – 2024 –> 560 mil persones registrades
 • 2024 – 2025 –> 410 mil persones registrades

Veient aquest gràfic podem veure com la tendència és negativa, és a dir, que cada any es registren menys usuaris a les xarxes socials. La predicció ens diu el mateix, cada vegada menys persones es registraran a les xarxes socials.

El més destacable crec que és veure l’estadística realitzada en blau (l’estadística que sí que s’ha pogut comprovar amb estudis), ja que veiem que no és lineal, sinó que va variant depenent de diversos factors. Per exemple, podem veure com a l’any de l’inici de la pandèmia l’evolució d’usuaris registrats a les xarxes socials va tornar a ser positiva respecte a l’any anterior.

 

CONCLUSIÓ 1: L’EVOLUCIÓ ES PROPENSA A CANVIAR PELS FACTORS SOCIALS

Com he esmentat abans, l’evolució pot canviar depenent dels factors socials. La pandèmia va fer exactament això: com la gent es va veure obligada a estar tancada a casa, moltes persones van a començar a registrar-se a les xarxes socials per poder tenir una mica d’entreteniment.

Això em porta a pensar que alguns successos socials podran fer que la predicció de color verd no s’acompleixi, aconseguint una evolució més positiva que la que s’ha fet.

 

CONCLUSIÓ 2: L’EVOLUCIÓ S’HA ESTANCAT DEGUT A QUE JA HI HA UN ENORME TRÀFIC D’USUARIS ESPANYOLS A LES XARXES SOCIALS

Està clar que com més usuaris hi hagin registrats a les xarxes socials, més difícil serà que hi hagi més usuaris. Les estadístiques ens diuen que a Espanya ja hi ha un gran tràfic d’usuaris espanyols a les xarxes socials.

El portal unavidaonline.com ha publicat a la seva pàgina web que ens diu que un 87.1% de la població espanyola ja està registrada a les xarxes socials. En total, estem parlant d’uns 40.7 milions de persones registrades. Reflexionant sobre això, crec que les persones que es registren a les xarxes socials poden respondre als següents perfils:

 • Persones joves que obren els seus primers perfils a les xarxes socials

Els joves d’entre 13 i 17 anys són el grup poblacional amb menys representació a les xarxes socials, amb un nombre de solament un 2.4%. És molt normal pensar com la part de la població amb aquesta edat (o menys) a mesura que maduren comencen a circular per les xarxes socials. Aquest pot ser un perfil freqüent dins dels usuaris que formen part dels nous usuaris registrats.

 • Persones d’avançada edat que descobreixen les xarxes socials i volen adaptar-se als nous temps, creant els seus primers perfils a les xarxes socials

El sector poblacional de més de 65 anys, és el segon grup poblacional amb menys representació a les xarxes socials, amb un percentatge de 6.6%. És normal veure com aquest sector poblacional en edat de jubilació vulguin adaptar-se als nous temps al mateix temps que ocupen la seva agenda, i una solució és obrir-se acomptes a les xarxes socials.

 • Persones que ja estan registrades a unes xarxes socials peró obren acomptes en noves xarxes socials que no tenien previament.

Les estadístiques que hem vist fins ara són molt generals, no hem vist quines xarxes socials són més poblades que les altres (ara ho veurem). És molt normal veure com usuaris que ja “habiten” unes xarxes socials es decantin per unir-se a altres xarxes socials. Jo per exemple, tenia Instagram, però no tenia Twitter fins fa poc.

Aquestes són solament unes xarxes socials, hi ha altres com Twitch que estan en expansió i que segurament dins de poc apareguin en aquesta estadística. L’important és saber que alguns d’aquests nous usuaris són usuaris que ja hi tenen acomptes en unes xarxes socials, però que a poc a poc s’uneixen a altres xarxes socials.

 

AGRAIMENTS A JEAN PIERRE RIBEIRO DAQUILA, NOELIA GALLURT BUENO I SERGI RIERA FONT PER LES SEVES APORTACIONS AL PRIMER ANÀLISI

 

BIBLIOGRAFIA

https://es.statista.com/estadisticas/474930/redes-sociales-numero-de-usuarios-espana/

Estadísticas uso de redes sociales en España y el mundo [2022]

 

 

Debat0el Activitat 3: Audiències i algoritmes dels social media

Deixa un comentari